maanantai 9. toukokuuta 2016

Kanagratiini vuohenjuustolla


Vaikka reissuissa aina onkin mukava käydä, niin mukavaa on myös kotiinpalaaminen. Ensimmäinen huoli on tietenkin aina kissoista, jotka jäävät kotiin. Ja sitten on kova hinku taas päästä kokkailemaan omaan keittiöön ja etenkin kun reissusta taas(kin) tarttui mukaan muutamia ruokalehtiä. Ja tällä kertaa oli vielä sekin syy, että postissa odotti mukava paketti! Yhteistyökumppani Kitchentime.fi otti minuun yhteyttä jo jonkin aikaa sitten ja lähetti minulle toivomani uuden paistinpannun.


 Kitcentime on Ruotsalainen yritys, mutta heillä on myös suomenkielinen verkkokauppa. Ja sieltä löytyy sitten vaikka ja mitä keittiötarvikkeita. Ihan meinas sormi mennä suuhun, kun piti päättää että mitä kivaa sitä olis ottanut. Tiedän, että seuraavaksi haluan tilata sieltä mantelimyllyn ja leivännostatuskorin. Mutta ensin oli uuden paistinpannun vuoro. Ja ai että! Kyllä kelpas taas kokkailla. 

Kanagratiini vuohenjuustolla


600 g broilerin maustamattomia fileitä
suolaa ja pippuria
voita
1 sipuli
2 paahdettua paprikaa (purkista)
2 dl ranskankermaa
1 dl vettä
200 g vuohenjuustoa

Lisäksi:
300 g kesäkurpitsaa

Laita uuni lämpiimään 200 asteeseen. Leikkaa kanat pienemmiksi paloiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja ruskista ne kuumalla pannulla. Laita kanat sitten uunivuokaan odottamaan.
Pilko sipuli ja paista se pannulla. Leikkaa paprikoita pienemmiksi paloiksi ja lisää ne myös pannulle. Lisää myös ranskankerma ja vesi ja mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. 
Levitä kastike pannulta kanojen päälle. Leikkaa vuohenjuusto siivuiksi ja levitä kanojen päälle. Paista uunissa n.20-25 minuuttia, riippuen hieman kuinka isoja kananpalat ovat. 
Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi ja paista voissa pannulla. Mausta haluamallasi tavalla. Tarjoile kesäkurpitsa kuutiot kanagratiinin kanssa.


Ja vuohenjuustohan kuuluu mulla niihin herkkuihin, että sitä ei voi missään ruuassa IKINÄ olla liikaa. Tätäkin ruokaa varten ostin ensin yhden pötkön. Ja sille kävi vähän huonosti - söin sen siltä istumalta ja oli pakko lähteä kauppaan ja ostaa uusi pötkö! ☺ 
 ...tosin mulle on alkanut tulemaan vähän huono omatunto tuosta vuohenjuuston syönnistä, kun olen lukenut että sen valmistamiseen tarvittavan maidon hankinnassa ei niin kovin paljon niitä eläimiä ajatella. Tai niinhän tämä maailma muutenkin pyörii, että raha raha ja raha ja ihmisten/eläinten tunteilla ei niin ole väliä. Mutta onko jollain tietoa, että millä tuota vuohenjuustoa voisi ns. korvata...? Jollain vähän "eettisemmällä" mutta vähän saman makuisella juustolla..?

Paistinpannu saatu Kitchentime.fi :stä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)