maanantai 15. helmikuuta 2016

Munasta on moneksi


Ja kyseenalaisesta otsikosta huolimatta kyse on siis ihan vaan kananmunasta. Ai miten niin VAAN?! Ja siitä kuinka se toimii meillä raaka-aineena moneen suureen herkkuun. Kuten näihin ns. "wraprulliin". Tämä ohje hyppäsi silmilleni jossain FB:n kokkausryhmässä. Olin Viskin kanssa viime maanantaina Turusta tulossa ja nälkäisenä selailin kännykän kanssa josko löytyisi jotain hyviä ideoita mitä tehdä. Ja kun tämän kuvan näin, en voinut jättää kokeilematta. Ja se oli onni se. Ensimmäinen rulla hävisi parempiin suihin ilman että ehdin edes kissaa sanoa, saatika kuvaa ottamaan. Seuraavalla kerralla älysin tehdä tuplasatsin. Tää on ihan superhyvää. Täytteitä toki saa muunneltua oman maun mukaan, me vaan todettiin tämä hyväksi ja sillä ollaan menty nyt kolmen rullan verran.

"Wraprulla" kananmunasta

Pohja:
3 munaa
ripaus suolaa
öljyä (leivinpaperin voiteluun)

Täyte esim:
majoneesia (+ketsuppia)
salaattia
tomaattia
suolakurkkua
punasipulia
fetajuustoa
broileria
salaatinkastiketta tms.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää ripaus suolaa ja lisää sekaan varovasti myös keltuaiset. Laita pellin päälle leivinpaperi ja voitele se öljyllä. Levitä munaseos levyksi pellille. Paista 200 asteessa noin 10 min. Paista sillä välin broilerit kypsiksi ja anna niiden jäähtyä. Pilko kaikki ainekset sopivan kokoisiksi paloiksi. Kun rulla on jäähtynyt, levitä rullan päälle ensin majoneesi ja sitten muut täytteet. Kääri levy rullalle ja pistä hetkeksi jääkaappiin maustumaan.


Ollaan myös ahkeraan tehty tätä superhelppoa munakasrullaa. Täytteenä on välillä ollut lohi, välillä jauheliha ja välillä taas tonnikala.


Ja aika usein tulee tehtyä myös näitä munakasmuffinsseja. Etenkin nyt kun noita kätsyjä silikonivuokia alkaa oleen kertynyt iso kasa! :)


Mitkäs on teidän suosikki munaruokia...?


10 kommenttia:

  1. Tmä menee testiin! Olispa oivallinen iltapala/välipala nuorisollekin, jota täällä pyörii aika ajoin tuon nuorimmaisen seurana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti kelpaisi! Tämä menee hyvänä välipalana tai miksei kevyenä lounaanakin.

      Poista
  2. Ihmiset usein olettaa, että kun meillä on omia kanoja, niin olisin jotenkin "erikoistunut" tekemään erilaisia munaruokia. Noh, todellisuudessa munaruokani ovat tyyliä paistettu muna, tai munakokkeli! :D Näitä katsellessa kyllä herahti vesi kielelle, etenkin kun juuri kannoin kanalasta munia jääkaappiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, sä saat aina tuoreet munat omasta takaa!! ♥ Mekin saadaan välillä "naapurista" munia, ja kyllähän ne on ihan erilaisia ja paremman makuisia kun nuo kaupan munat.
      Ja kiva kun kävit kommentoimassa, löysin uuden kivan blogin!!! ;)

      Poista
    2. Kaupanmunista puheenollen, minä näin eläinsuojeluhenkisenä ihmisenä kehoitan aina punnitsemaan hieman valintojaan siellä kaupan munahyllyllä :)

      Suurin osa Suomen munatuotannosta on yhä häkkikanaloita ja näitähän sitten myydään ties millä kauniilla korulauseilla, muun muassa orsikanalan munina. Mielikuva orsikanalasta on mukava, kun taas se todellisuus siellä takana on melko karmaisevaa.

      Kanat on ihan käsittämättömän upeita eläimiä, vähän kuin kahdella jalalla kulkevia höyhenpukuisia koiria, jotka oppivat kaikenlaista ja ovat todella seurallisia kavereita, joten itkettää ajatellakin, kuinka niitäkin kohdellaan tehotuotannossa.

      Minä joskus joudun ostamaan munia, kun meidän tyttöset pitää sulkasatoa eli munintataukoa ja ostan nykyään AINA luomumunia. Mikään ei kyllä voita noita "omien tyttöjen" munia, kun tietää että niiden elämäkin on elämisen arvoista ♥

      Kylläpäs minä nyt innostuin jaarittelemaan.. :D

      Poista
    3. Se on hyvä kertoa näistäkin asioista, aina ne eivät ole ihan itsestään selviä kaikille. Tai sanotaanko että niitä ei ole välttämättä tullut ajatelleeksi. Minusta niissä munissa on kyllä vissi ero, että ostaako jotain halpismunia vaiko luomumunia. Etenkin keltuaisen rakenteesta huomaa. Ja kyllähän niissä (kai?) ravintoarvotkin on eri tavalla kohdillaan nissä luomumunissa.
      Että hyvä kun avauduit, tärkeää asiaa ♥

      Poista
  3. Jes, loisto resepti. Nappaan talteen, ja jauhottomuus ehdoton plussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti tälläiset jauhottomat ohjeet ottaa aina silmään! Ajattelin pikkuhiljaa alkaa kokeilemaan, josko pystyisin hieman laajentamaan omaa ruokavaliotani. Mutta on tämä kyllä ollut antoisaa aikaa kun on saanut kokeilla ihan uusia juttuja ja uusia reseptejä!! :)

      Poista
  4. Tuo wrap-rulla meni heti kokeiluun ja sama mokahan siinä minullekin tuli, tein vain yhden rullan :). Nyt vkonloppuna uudemman kerran ja nyt tuplasatsi vaadittiin heti! Nam!

    VastaaPoista
  5. No, jopas. Minunkin pitää kyllä tätä kokeilla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)