keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Paprikarisotto kanalla & kuvamuisteloita osa 1.


Ja jälleen näitä superhelppoja ja herkullisia arkiruokia. Tämän ohjeen olen napannut Lahoa rautaa -blogista. Tätä tehtiin viikonloppuna ja syötiin tästä (2 hlöä) pari päivää ja taisi mulle yhdet eväätkin töihin vielä riittää.
Tein muutoin ohjeen mukaan, mutta heitin kanat ihan loppuvaiheessa risoton sekaan. En siis tarjonnut niitä erikseen. Ja kevätsipulia meiltä ei löytynyt, mutta se olisi varmasti sopinut tähän ihan erinomaisen hyvin.

Paprikarisotto kanalla


400g hunajamarinoituja kanasuikaleita
1 punasipuli silputtuna
3 valkosipulin kynttä viipaloituna
1 keltainen paprika
1 punainen paprika (laitoin vihreän)
loraus öljyä
3dl risottoriisiä
51/2dl vettä
1dl valkoviiniä
1prk (2 1/2dl) Valio Crea - grillattu paprika
(käytin tavallista ruokakermaa + paprikajauhetta)
2 kana- tai kasvisliemikuutiota
1 1/2dl raastettua parmesaanijuustoa
mustapippuria ja suolaa
kevätsipulin varsia silputtuna

 Paista kanasuikaleet pannussa kypsiksi ja suikaloi kevätsipuli.
Kuori ja viipaloi sipulit(punasipuli ja valkosipulin kynnet). Kuutioi paprikat. Laita kattilaan loraus öljyä ja kuullota siinä sipulit ja riisi. Lisää joukkoon paprikakuutiot ja viini, anna kiehahtaa. Lisää paprikakerma ja vesi sekä liemikuutiot, kypsytä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mausta.
Asettele tarjolle - risotto + kanasuikaleet ja silputut kevätsipulit


Isäntä siirsi jostain ikivanhasta puhelimestaan kuvia tietokoneelle ja voi vitsi että meillä oli hauskaa kun niitä katseltiin! Tässä eka osio parhaimmista kuvalöydöistä. Näissä kuvissa esiintyy edesmennyt sydäntemurskaajamme, Jimi


 Kyllähän me Jimin eläessäkin tajuttiin, että se on aika suuri koira, mutta nyt kun näitä kuvia katsoo, niin herranjumala se on ollut VALTAVA!!! Siis kun vertaa tuohon Viskiin. Jimi painoi n. 48 kg ja tuo meidän pikkutirri tällä hetkellä 36 kg. Tosin Viski on vielä nuori mies ja paino varmasti tuosta hieman nousee kun ikää tulee, mutta silti....


 Ikävä on tuota koiruutta vieläkin, mutta onneksi suru on jo muuttanut muotoaan ja pystyn muistelemaan yhteisiä hetkiämme ilman ainaista silmien kostumista.

3 kommenttia:

  1. Nam, kanarisotto on varmasti tosi hyvää. En ole koskaan tehnyt "oikeaoppisesti" risottoa, mutta joku päivä pitäisi ostaa oikeat riisit ja tehdä. Ainoa huono puoli on, että se pitäisi syödä kerralla pois, kun se ei kuulemma tykkää hirveästi uudelleen lämmittämisestä. Toisaalta kyllä se varmasti itselle uppoasi myös päivän parinkin päästä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää vaikka näyttääkin vähän "koiranoksennukselta"! ☻ En tiedä olenko minäkään koskaan ihan oikeaoppisesti risottoa tehnyt, mutta pääasia että näistä aineksista on onnistunut tekemään suht maistuvaa kotiruokaa. Ja myöskin aina tottunut tekemään vähintäänkin parin päivän satsin ruokaa kerralla ja siksipä ei tunnu missään jos niitä joutuu vähän uudelleen lämmittelemään! :)

      Poista
  2. On teillä ihana paikka asua, kun on "oma" järvikin! Komia Jimi!♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)