keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Buffed Pizza à la Salami


Mulle on tullut Glorian Ruoka ja Viini -lehti jo usean vuoden ajan, mutta aika harvoin siitä lehdestä on mitään ohjeita tullut tehtyä. Yleensä lukaisen viiniarvostelut läpi ja joskus kuolailen ihanien ohjeiden perään ja joskus taas ihmettelen jotain erikoisia ruokia. Harvemmin kuitenkaan tartun kauhan varteen sillä ajatuksella, että nappaisin siitä lehdestä jonkun reseptin toteutettavaksi. Mutta tämän vuoden toka numero on ollut sellainen, että voisin tehdä siitä vaikka kaikki ruoat ja jälkkärit. Nyt pääsi ensimmäinen toteutuslistalle. Sanoin isännälle, että jos tämä ei ole hyvää, niin esittää valituksensa kyseiselle lehdelle! ☺ Mutta ei tarvinnut valittaa, päinvastoin. Huippuiltapalaa tämä(kin).

Buffed Pizza à la salami


1 pkt voitaikinaa/lehtitaikinaa (iso levy)
200 g tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
1 punasipuli
200 g salamia
4 kypsää tomaattia
200 g mozzarellajuustoa
2 rkl oliiviöljyä
n. 1 dl basilikanlehtiä
mustapippuria myllystä

Sulata voitaikina/lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori valkosipuli ja sekoita se tomaattimurskan joukkoon sauvasekoittimella. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Viipaloi salami, tomaatit ja mozzarella.
Kauli taikinalevy leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Paista pohjaa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes taikina on puolikypsä eikä vety enää täytteistä. Ota pohja uunista ja nosta uunin lämpö 250 asteeseen.
Levitä ensin tomaattikastike ja sitten loput täytteet pohjille. Paista 6-8 minuuttia, kunnes mozzarella on saanut hieman väriä.
Pirskottele pizzoille oliiviöljyä, revi basilikat päälle ja rouhi mustapippuria juustolle.


Lisäsin vielä vähän tavallista juustoraastetta pizzan päälle, koska mitä enempi on juustoa sen parempi. Piste.


Se olis tänään sit AC/DC:n keikka Hämeenlinnassa. Ei kuulu mun ykkössuosikkeihin, mutta käydään nyt isännän ja mun vanhempien seurana katsomassa sekin pois. Pitänee muistaa ottaa kertissadetakit mukaan..... ☻

15 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Itse tein just tomaatti-focacciaa. Olis kans pitänyt laittaa tuoretta basilikaa, kun oon saanut sitä kasvatettua, mutta tällä kertaa jäi välistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, itse tehdyt focacciat on ihan parhautta ♥ En olekaan vielä tänä kesänä tehnyt, mutta viimeistään kesälomalla

      Poista
  2. Hei, käypä vilkaisemassa Proud italian cook -blogia. Siellä mennään vähän samalla kaavalla, mutta pohjana on filotaikina. Hyvältä näyttävät molemmat :)

    VastaaPoista
  3. Vaan onpa ihanan näköstä....pitää varmaan minunkin tehdä, kunhan taas on aika jotain tehä. Oletkos tehnyt tällaista? http://mustikkasuuleipoo.blogspot.fi/2015/07/aamiaispiirakka.html Minä en vielä ole, vaan aion kokeilla....tuli vaan mieleen, että teilläkin voitaisiin tykätä jonkinlaisena versiona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ollaan tehty ja se oli ihan superhyvää!!! Parsa sopisi siihen joukkoon vielä erityisen hyvin.... ☺
      http://nannenturinat.blogspot.fi/2015/05/aamiaispiirakkaa-pihahommia.html

      Poista
    2. Olipas ihanan näköstä. Mitenhän multa on menny ihan ohi silmien sinun tuommonen postaus...

      Poista
  4. Mulle ei tule tuota Glorian ruoka & viini lehteä, mutta olen välillä ostanut joitakin irtonumeroita. Syy siihen, miksen ole lehteä tilannut on ollut juuri se, etten ehkä kuitenkaan ole löytänyt lehdestä mitään kokeiltavaa ja välillä olen itsekin jopa ihmetellyt joitain erikoisempia ruokia, jotka olisivat meidän ruokapöydässä joko liian hienoja tai eksoottisia. Viimeisimmän numeron (5) kuitenkin ostin, ja se vaikutti niin kivalta (varsinkin leivonnaisten osalta), että nyt harkitsen taas vahvasti tilaamista. Harmi, että multa on mennyt tuo numero ohi, olisin varmaan löytänyt siitä kokeiltavaa, kun meilläkin on hyvin samanlainen maku! :) Tätä ainakin täytyy kokeilla, mullekin tuli heti mieleen tuo aamiaispiirakka joka oli sairaan hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla että joku muu on samaa mieltä kyseisen lehden reseptien "outoudesta" välillä. Mulle tulee myös Maku-lehti ja pidän siitä paljon enemmän, siinä on usein melkein kaikki kokeiltavissa olevia ohjeita.
      Tästä kyseisestä numerosta on löytynyt myös superhyvä marokkolainen porkkanakeitto, kannattaa testata jos tälläiset sosekeitot kiinnostaa: http://nannenturinat.blogspot.fi/2015/04/marokkolainen-porkkanakeitto-tyynen.html
      Ja seuraava tästä lehdestä toteutukseen laitettava resepti on jo katsottuna, saa nähdä koska on aikaa toteuttaa! ☺

      Poista
  5. Toivottavasti teillä oli kiva aaceedeeceen keikka :)

    Mä hei olen penkonut sun reseptiarkistoa läpi ja tulostanut ihania arkiruokaohjeita mun reseptikansioon :) Olen tehnyt vaan pieniä muutoksia niihin; en saa syödä sipulia, valkosipulia enkä paprikaa, joten ne otan aina pois ohjeista. Kiitos tosi paljon kun olet kokkaillut niin hitokseen runsaasti, näitä ohjeita on kiva koppailla itselleen :) <3 Love you darling!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva keikka! Ei kuulu mun ihan suosikkeihin tuo AC/DC, mutta täytyy tunnustaa, että livenä se kyllä toimi! Ja pointsit vanhoille äijille jotka jaksaa vetää ihan täysillä parin tunnin keikan, itellä ei välttämättä kunto kestäis! ☺

      Ja voi kiitos ♥ kiva kuulla että on ollut ohjeista hyötyä!! Me ollaan sipulin ja valkosipulin suurkuluttajia ja ängen niitä joka paikkaan, mutta tosiaan ne voi aina jättää pois mitenkään reseptin siitä kärsimättä.
      Mua vähän jänskättää kun oon menossa ens torstaina allergiatesteihin mun mystisten vatsavaivojen takia. Jännittää että tuleeko kauheasti ruoka-ainekieltoja. Mutta niillä mennään sit mitä saadaan, parempi erilainen ruoka, kuin jatkuvat vatsavaivat....

      Poista
  6. Tulipa nälkä, näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ☺ nälkä tulee itselläkin kun tätä jälkeenpäin taas katsoo

      Poista
  7. namskis,herkkua taatusti...meillä puolisoni teki ''ennenvanhaan''aina oman erikoispizzansa lehtitaikinapohjalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei ole tullut ennen edes mieleen tehdä pizzaa näin, mutta oli kyllä tosi hyvää!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)