torstai 25. kesäkuuta 2015

Suklaa-nougatjuustokakku


Tässäkin yksi vanha resepti, juhannusviikolta. Vein tämän työkavereille synttäreideni kunniaksi. Jotka tosin olivat jo kesäkuun alkupuolella, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Tykkään ihan älyttömästi Maraboun Dubbel Nougat patukoista. Ostin niitä Gotlannin reissulla aika kasan, kun sattuivat siellä paikallisissa Coopeissa olemaan tarjouksessa. Ja näin kauan oli säilynyt viimeiset kolme patukkaa! ☺ Kakun ohje on Pienet Herkkusuut -blogista. Laitoin ohjeesta poiketen kakkuun kolme näitä suklaapatukoita, ja mielestäni sekin oli liian vähän. Olisin kaivannut ehkä hiukan vielä enemmän nougatin makua. Tai sit olis voinut jättää kahvin pois, jotta se ei olisi blokannut omalla vahvalla maullaan nougatin makua pois. Mutta kaiken kaikkiaan ihan kelpo kakku ja työkaverit ainakin olivat erittäin tyytyväisiä.

Suklaa-nougatjuustokakku


200 g Digestive-keksejä
70 g voita

Täyte:
2 dl kermaa
150 g Dubbel Nougattia
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
75 g taloussuklaata raastettuna
4 liivatelehteä
0,5 dl kahvia tai kuumaa vettä

Tee ensin nougatkerma; paloittele nougat pieniksi paloiksi kulhoon, jonka vetoisuus on n. 2,5-3 litraa. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada se nougat-palojen päälle. Sekoita lusikalla kunnes nougat on sulanut ja seos sileää. Nosta jääkaappiin jäähtymään ainakin muutaman tunnin ajaksi. Seoksen tulee olla kunnolla jäähtynyt ennen jatkamista.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kaada vaniljakastike nougatkerman joukkoon ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Notkista mascarpone ja lisää se vaahtoon. Vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä suklaaraaste ja sekoita.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kahviin/veteen.
Kaada liivateliuos täytevaahtoon ja vatkaa hyvin sekaisin.
Kaada täytevaahto keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään ainakin muutaman tunnin ajaksi, mielellään kuitenkin yön yli.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja halutessasi koristele.


Viskikin alkaa jo voimaan vähän paremmin. Viskiltä tosiaan meni yksi kulmahammas osin poikki ja se jouduttiin eilen poistamaan kokonaan. Viskin omasta blogista voi käydä lukemassa tarkemmin operaatiosta.


Kuvat on otettu sunnuntai-iltana, kun oli ihan pakko vielä myöhään illalla mennä kameran kanssa pihalle ja ihailla hauskan väristä taivasta. No, taisi siinä samalla tulla otettua muutama koirakuvakin... ☺


Pakko muuten vielä kertoa, kun oltiin tosiaan eilen Viskin kanssa siellä hampaanpoistossa. Odoteltiin pääsyä toimenpidehuoneeseen ja siinä meidän vieressä, lähempänä toimenpidehuoneiden ovia oli toinenkin koira. Yhtäkkiä ovi avautuu ja hoitaja kysyy siltä toiselta koiralta, että oletkos sinä Viski. No, tämän koiran omistajahan tietenkin kuulee, että otatkos sinä viskiä? Siinä saatiin aika hyvät naurut aikaiseksi Viskin kustannuksella ☺

6 kommenttia:

  1. Sinulla on kyllä onnekkaita työkavereita, kun jaksat väsätä heille tällaisia kakkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rommirusina ♥ uskon että hekin osaavat sitä arvostaa! ☺

      Poista
  2. Kuulostaapa hyvältä tuo kakku - taidan lisätä kokeilulistalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata, mutta vaihda tosiaan se kahvi esim. veteen, niin saat nougattia enemmän maistumaan!!

      Poista
  3. Sain jo toisen kerran kommenttia tuosta, että kahvi maistuu tuossa kakussa voimakkaasti. Itse käytin silloin kahvin sijasta keitettyä vettä ja siinä ehkä tuo vika. Taidankin korjata asian ohjeeseen heti. Onpa harmi, että maku peittyi tuolla kahvilla... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli kyllä todella hyvää, huolimatta kahvin mausta. Tai siis pidän kahvista, ja kaikki missä on kahvia on hyvää!! Mutta ehkä kokeilen tätä vielä uudelleen ja käytän sitä vettä, jotta saan oikein kunnon nougatherkkua!! ☺ Tuo Dubblenougat on kyllä niin superhyvää!!! ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)