keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Uunimunakkaita iltapalaksi


Tässä on pari erilaista versiota ihan superhelposta munakkaasta. Meillä munakkaita tehdään yleensä iltapalaksi ja kyllähän niitä sitten riittää myös seuraavaksi aamuksi. Eipä se munakkaan teko hyvällä pannulla ole mikään vaikea juttu sekään, mutta tämä on sitten ihan superhelppoa. Ainekset vaan uunivuokaan ja vuoka uuniin ja avot - munakas on valmis! ☺ Molempiin munakkaisiin otin vinkkiä Yhteishyvän sivuilta. 

Kinkkumunakas uunissa


8 munaa
1 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 dl kinkkukuutioita
1 dl juustoraastetta
6 kirsikkatomaattia

Sekoita munien rakenne rikki kulhossa, lisää kerma, mausteet ja kinkkukuutiot. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Lisää pinnalle juustoraaste. Kypsennä munakasta 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kun munakas on puoliksi hyytynyt, lisää pinnalle puolitetut tomaatit.


Iltapalaksi kinkkumunakasta, teetä sekä itsetehtyä kaura-vehnäleipää.

Pekoni-paprikamunakas uunissa


10 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
0,2 tl mustapippurirouhetta
½ tl paprikajauhetta
½ tl pizzamaustetta
1 pkt pekonia
1 suippopaprika
1 punasipuli
1 dl juustoraastetta

Pese ja paloittele paprika sekä punasipuli. Pilko pekoni ja paista kypsäksi. Lisää myös paprika ja sipuli pannulle hetkeksi kuullottumaan.
Levitä kasvikset leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan. Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet ja kaada pekoni-kasvisseoksen päälle. Lisää pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa 20-30 minuuttia.


Mun mielestä nämä herkulliset munakkaat korvaisivat kahvipöydässä suolaisen piirakan ihan keposeen, sen verran makoisaa tavaraa ovat.

P.S. Mulla on lopultakin uudet juoksulenkkarit! Nyt mennään ja kovin....
Viskin blogista voi käydä lukemassa meidän treenipäiväkirjoja! ☺



2 kommenttia:

  1. Herttinen sentään, minulta on nyt kyllä mennyt jotain oleellista aivan ohitse! En ole nimittäin ikinä ajatellutkaan, että munakkaita voisi tehdä uunissa. Tämä täytyy kyllä ehdottomasti laittaa korvan taakse! Kun kevät tässä etenee, niin kanammekin alkavat enemmän taas munimaan, niin riittää tehdäkin jotain.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en minäkään ole ennen tätä hokannut, kunnes vahingossa eksyin Yhteishyvän sivuille ja siellä sivubannerissa keikkui tuo kinkkumunakkaan ohje. Ja se oli rakkautta ensi maistamalla! ☺♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)