torstai 5. kesäkuuta 2014

Juhannussilli


..vaikka eihän vielä edes ole juhannus. Mutta hyvä se on testata sillisoossit valmiiksi juhannusta varten! :) Tämä ohje otti silmään Omenamintun blogista, KLIK. Minä vaan sötkötin kaikki ainekset yhteen, ajattelin että maustuu sillä tyylillä vähän paremmin. 

Juhannusilli


noin 250 g matjessillifileitä
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi tai nippu karhunlaukkaa
nippu ruohosipulia
nippu tilliä
mustapippuria rouhimesta
4 dl ranskankermaa tai kermaviiliä

Huuhtele sillifileet kylmällä vedellä, valuta ja kuivaa kevyesti talouspaperilla. Leikkaa fileet viipaleiksi.
Hienonna sipulit ja tilli.
Lado kaikki ainekset kerroksittain kannelliseen puolen litran tölkkiin.
Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.
Säilyy jääkaapissa noin 5 päivää.


Eilen tuli käytyä mamman tykönä raparperi "varkaissa". Josko jonkun piirakan taas saisi aikaiseksi. 


Eilen sai taas nauraa Tyyneä, kun olin kotona laittanut pikkujakkaran eri paikkaan kuin missä se yleensä on. No yllätys yllätys Tyyne makasi sen päällä. Se on jännä, että jos vaihdat puolella metrilläkin jonkun huonekalun paikkaa, niin voit olla varma että vaikka kissat ei yleensä siitä olekaan olleet kiinnostuneita, niin siirron jälkeen makaavat ihan varmasti sen päällä.


4 kommenttia:

  1. Kissat :) Vaikka niille rakentais minkälaisen kiipeilylinnan niin lempipaikaksi muodostuu lattialle tippunut, yleensä musta karvaa imevä vaatemytty...tai juuri luettava sanomalehti, pakkausta odottava laukku/pahvilaatikko, ylipäätään kaikki ne paikat mihin ei kissan toivoisi pesiytyvän juuri sillä hetkellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä niin totta! :D Kisuista on saanut kyllä niin monet naurut! Välillä on toinen kisu löytynyt kylppärin lavuaarista ja toinen telkkarin takaa nukkumasta. Ja molemmilla on omat pedit, mutta eihän niissä kiinnosta maata.
      Jimillä on sisällä kaksi petiä, ja välillä on niin että toinen kisu nukkuu toisessa ja toinen toisessa pedissä. Siinä sitten kiltti Jimi joutuu menemään lattialle maate, kun omat pedit on varattuna! <3

      Poista
    2. Tein kerran kisuille pedin pahvilaatikkoon, tyyny vaan pohjalle ja sehän oli niin mieleinen paikka että 2 kisua kilpaili että kumpi ehtii siihen ensin nukkumaan. Tein sitten viereen ihan samanlaisen petin niin se ei kelvannut kummallekkaan, edelleen kilpailivat alkuperäisestä pedistä.
      Naapurin hevoshaassa myöskin kilpailivat että kumpi ehtii ensin hieromaan itseään varsin epämääräiseen ruskeaan paakkuun...paakkuja oli toki useampia mutta vain tämä yksi ja ainoa oli mieleinen...kummallisia mutta hauskoja nuo kissat.

      Poista
    3. Kissat on niin hassuja tapauksia! Niiden ajatusmaailmaa kun pääsisi vähän urkkimaan.... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)