torstai 26. kesäkuuta 2014

Ja vielä näitä raparperiohjeita

Raparperiohjeet eivät ota loppuakseen. Ei ennen kuin kaikki raparperit on viimeistä murua myöden käytetty! :) Tämä piirakka lähti työkaverille nimpparilahjaksi. Eikä tätä ihan turhaan kehuttu Tupun tuvassa! :) Kyllä töissäkin kuului aikamoisia ylistyssanoja, ja hävisihän se piirakkakin alta aikayksikön parempiin suihin.

Raparperitorttu


Pohja:
150 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
raparperinpaloja
fariinisokeria

Pinnalle:
2 dl kermaviiliä
2 dl kermaa
2 munaa
1½ dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

 Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää kokoajan vatkaten muna joukkoon.
Sitten vain sekoitetut kuivat aineet ja pohja on valmis.
Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Laita raparperin paloja taikinan päälle ja ripottele fariinisokeria pinnalle.
Sekoita pinnalle tulevat ainekset sekaisin ja kaada koko komeuden päälle.
Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Ja Tupun sanoja lainatakseni: varaudu tekemään toinen piirakka pikapuoliin! :)


Rakkautta on...putsata ystävän korvat, kun ne ovat sen tarpeessa! <3

10 kommenttia:

  1. Mun puolesta raparperi-repsuja saa pukata, ni ei tarvii ite miettiä mihin noi kaikki tuhlaa! :) ..meillä ei enää noita korvan putsauksia nähdä..:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä sit, meinaan muutama niitä taitaa vielä tulla... :D
      Se on kyllä harmi, että kisujen ystävyys on kadonnut johonki!!! :( :(
      Lyyti on kauheen herkkä Tyynen mielenmuutoksille. Niilläkin on sellasia vaiheita etteivät makoile sylikkäin eivätkä leiki. Mutta sit taas Tyyne ottaa sen ensimmäisen askeleen Lyytiä kohti ja taas mennään! <3

      Poista
  2. Meillä on omituisen sama maku näissä resepteissä! Mä kattelin eilen Tupun tuvassa tuota samaa ohjetta, taidan tehdä minäkin jossain vaiheessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Eija!! :) Mä olin tän ohjeen korvamerkinny jo viime kesänä, mutta nyt vasta testasin. Oli kyllä tosi hyvä piirakka ja hieman erilainen. Kannattaa testata! :)

      Poista
  3. Täytyypä käydä taas viikonloppuna porukoiden luona raparperivarkaissa. Kaikki raparperileivonnaiset on niiiin herkullisia. Tääkin näyttää tosi hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä Minka! Raparperi on kyllä ihan loistava raaka-aine! :)

      Poista
  4. Herkullisen näköinen torttu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! <3 Ja torttu ei pelkästään näyttänyt hyvältä, vaan myös maistui hyvältä! :)

      Poista
  5. Raparperiohjeiat ei ole koskaan liikaa! Hyvältä kuulostaa tämäkin. Ja nuo kisut ovat niin ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..niin, ei kai niitä voi koskaan liikaa olla! :)
      Kiitos Tita! <3 Kisut ovat kyllä ihania, persoonallisia omia itsejään! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)