torstai 13. maaliskuuta 2014

Isännälle iltapalaa - tonnikala-munakasrulla

Mies, joka urheilee paljon, myös kuluttaa paljon. Ja se taas tarkoittaa sitä, että minähän en ehdi välillä muuta tehdä kuin oleen hellan ääressä. Tai siltä se välillä ainakin tuntuu. Mutta en valita...hyvä että urheilee! ;)
Aina ei kuitenkaan jaksa tehdä päivästä toiseen samoja iltapaloja ja välipaloja. Siksipä tämä Blumenwies -blogin munakasrulla ohje tuli erittäin tarpeeseen! Kaikista parasta tässä ohjeessa oli se, että tämän rullan voi syödä kylmänä. Tai tämä pitää syödä kylmänä! :) No, makuasioista ei voi kiistellä, mutta aina vaan ei ole mahdollisuutta lämmittää ruokaa.

Tonnikala-munakasrulla



Pohja:
5 kananmunaa
1dl kaurahiutaleita
1,5dl raejuustoa
1dl maitoa
mustapippuria ym. mausteita oman maun mukaan

Täyte:
 2 prk tonnikalaa (1 chili & 1 paloja öljyssä)
250 g maitorahkaa
jäävuorisalaattia
1 sipuli
suolakurkkua
½ paprika
1 tomaatti
mausteita oman maun mukaan

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Kaurahiutaleiden on hyvä antaa turvota hetken huoneenlämmössä. Mausta munakas oman makusi mukaan. Kaada seos korkeareunaiselle pellille leivinpaperin päälle ja levittele hieman kohti reunoja. Paista 225 asteessa 20-30min, kunnes pinta ruskistuu.

Paista pannulla pilkottua sipulia, revittyä jäävuorisalaattia ja paloiteltuja suolakurkkuja (voi jättää paistamattakin, mutta oli ihan sikahyvää näin paistettuna).
Pilko paprika ja tomaatti. Sekoita kasvikset, tonnikala ja rahka keskenään tahnaksi. Mausta taas oman mielikuvituksen mukaan. Peitä kelmulla ja laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
 Kun munakaspohja on valmis, anna jäähtyä hetken ennen kuin levität täytteen. Pohja kannattaa irroitella varovasti leivinpaperista ennen kuin alkaa rullailemaan. Levitä täytettä pohjan päälle, varo laittamasta liikaa, muuten täyte pursuilee ulos, nimimerkillä kokemusta on.
Kääräise torttu rullalle ja pistä hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Jos maltat.... :)


Päivän kuva-arvoitus: Kuinka monta kisua näet kuvassa....?
Minkä ihmeen takia molempien täytyy aina änkeä samaan pieneen laatikkoon nukkumaan, vaikka meiltä kyllä löytyy toinenkin laatikko?! :) Kai se vaan on se läheisyys sit mikä lämmittää.


Pienempi kisukin on taas alkanut viihtymään hyvin pihalla kun ilmat ovat lämmenneet.
Ja kummallakin kisulla on vähän ruokahalu hukassa, taitaa olla hiukan kevättä rinnassa (itse kullakin)....?! <3

2 kommenttia:

  1. Kaksin aina kaunehimpi :) Ihania kisuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä niin iloinen siitä päätöksestä että otettiin Tyynelle kaveri! <3 Kyllä ne vaan kovasti sitä kaveria kaipaavat!
      Olisin halunnut Jimillekin kaverin, mutta valitettavasti tuollaisen toisen sakemannin ottaminen tähän talouteen olisi vaatinut sekä suurempaa autoa että isompaa palkkapussia! ;) No, onhan Jimillä sentään kisut kaverina. Ja voi olla että Jimi ei olisi kaverista edes ollut kovin mielissään. Hän kun on saanut elää yhdeksän vuotta äidin ainoana kultapoikana! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)