sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Savulohiterriiniä & poronkäristystä

Ensinnäkin, oikein hyvää Isänpäivää kaikille iseille!! <3 
Ja etenkin sille omalle, joka tietenkin on maailman paras ISKÄ!!!! :)

Meillä ei Isänpäivää mitenkään juhlittu, kun oman perheen sisältä ei isää löydy. Omalle isälle kävin lahjan viemässä (tosin yksi osa siitäkin unohtui kotiin).
Mutta kyllä meillä silti syötiin viikonloppuna vähän normaalia paremmin. Olen jo muutaman kuukauden ajan käynyt Tupun tuvassa kuolaamassa savukalaterriinin ohjetta, ja nyt otin härkää sarvista ja sen tein. Ja ai vitsi mutta oli hyvää!! Tätä syödään kyllä meillä joulupöydässä!!

Savulohiterriini


500 g ruodotonta savulohta
n. 200 g voita
4 keitettyä kananmunan keltuaista
1 1/2 rkl sitruunanmehua
1/2 tl valkopippuria
(suolaa tarvittaessa)
1 dl ruohosipulia tai tilliä

Hienonna savukala joko tehosekoittimella tai haarukalla hienoksi. Lisää joukkoon huoneen lämpöiset voi ja keltuaiset.
Sekoita niin, että seos on tasaista.Lisää mausteet ja sitruunamehu sekä mauste yrtit joukkoon. Tarkista maku.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla. Täytä vuoka kalamassalla ja käännä kelmun reunat peitoksi.
Nosta jääkaappiin jäähtymään.
Kumoa kelmua apuna käyttäen vadille.

Ja pääruokana syötiin poronkäristystä ja muusia. Ensimmäistä kertaa laitoin käristyksen joukkoon vähän pekonia, ja hyvää oli näinkin.

Poronkäristys



300 g käristyslihaa
3 rkl voita
n. 2 dl tummaa olutta
2 rkl silputtua pekonia
1 sipuli

Silppua sipulit hienoksi. Kuumenna paistinpannu keskilämpöiseksi. Sulata voi pannulla. Lisää käristyslihat ja pekoni pannulle ja ruskista. Kuullota myös sipuleita hetki. Kaada lihojen päälle olut ja hauduta kannen alla noin ½ tuntia. Mausta tarvittaessa suolalla. 
Itse siirsin padan leivinuunin lämpöön hautumaan.
Nauti käristystä muussin ja suolakurkkujen kanssa. Meiltä ei, yllättäen, löytynyt suolakurkkuja mutta onneksi oli sentään kurkkusalaattia.



4 kommenttia:

  1. Herkkuruokaa.:) Kaikenlaiset terriinit ovat minulta jääneet aivan unholaan. Pitäisiköhän jotain terriiniä jouluksi tehdä, kala- tai kasvisversiona.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäkin oli kai jokin oikaistu terriiniohje, kun netistä sitä tutkiskelin. Mutta ihan sama, oikaistu tai ei, hyvää oli silti!! :)

      Poista
  2. Kuullostaapa hyvältä terriini-reseptiltä, täytyy laittaa korvan taakse! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)