keskiviikko 6. marraskuuta 2013

"Mää mikään saabi oo" - wasabilla maustettua lohipiirasta

Kaikki Autot 2:sen nähneet muistavat varmasti tuon Martin legendaarisen lauseen! :) Martti on kyllä ihan paras hahmo Autoissa.
Wasabi oli mulle ihan uusi tuttavuus. Ei ole tullut koskaan käytettyä. Nyt oli pakko kokeilla, kun arkistojen kätköistä löytyi tälläinen lohipiiraan ohje johon sitä oli käytetty. Oli aika mielenkiintoisen makuinen. Ei ollut pahaa, mutta ei kyllä ihan normaali lohen lisukekkaan. Ehkä isänpäivään isälle sopiva piirakka, koska tässä oli pikkaisen sitä isien kaipaamaa potkua! :) Tosin uudelleen lämmitettynä se potku kyllä hävisi johonkin, ja piirakka maistui taas tuiki tavalliselta lohipiiraalta.
Ei siis mitään tajunnan räjäyttävää, mutta ei ollenkaan huonoakaan.

Graavilohipiiras



Pohja:
150 g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 pieni purjosipuli
1 rkl rypsiöljyä
200 g ranskankermaa
2 munaa
2 tl sinappia
2 tl wasabitahnaa
1 dl hienonnettua tilliä
1 dl raastettua parmesaania
150 g graavilohta

Mittaa kulhoon pehmeä voi ja jauhot. Nypi murumaiseksi seokseksi ja sekoita nopeasti joukkoon kylmä vesi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Halkaise ja pese purjo. Hienonna purjosipuli renkaiksi ja kuullota pehmeäksi öljytilkassa. Sekoita kulhossa ranskankerma, munat, sinappi, wasabi, tilli, parmesaani ja hieman jäähtynyt purjo. Kaada seos piirakkapohjalle. Asettele pinnalle graavilohiviipaleet. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Täytteen tulee olla juuri ja juuri hyytynyt. 

Ohje on Chipstersin sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)