keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vaivaamaton pataleipä

Löysin tämän leipäohjeen Maistuis varmaan sullekin! -blogista. Vaikutti niin helpolta ja hyvältä leivältä, että pakkohan sitä oli kokeilla. Tein taikinan jo eilen illalla ja tänään sitten saatiin syödä tuoretta, ihanan rapea kuorista leipää! Ja todellakin helpolla tehtynä.

Vaivaamaton pataleipä


7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään, kaada vesi joukkoon ja sekoita taikina puukauhalla sekaisin. Peitä taikina tiukasti tuorekelmulla ja anna kohota 12-18 tuntia.
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata kuumenemaan samalla. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jauhoja myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. Peitä löyhälti tuorekelmulla ja anna levätä puoli tuntia. Heitä taikinapallo kuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ja ihan mielettömän hyvänmakuinen! Isäntäkin sanoi moneen kertaan vielä illalla, että tätä leipää pitää sitten saada lisää, vaikkei yleensä vaaleaa leipää tykkääkään syödä.

      Poista
  2. Hienosti onnistunut leipä.:) Olen itsekin ottanut tämän ohjeen talteen samaisesta blogista. Itsetehty leipä on vaan niin hyvää ja jos sen tekeminen on näin helppoa niin miksipä sitä ei kokeilisi.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)