torstai 23. toukokuuta 2013

Mustikkatorttu

Tämä herkkullisen mustikkatortun ohje löytyi Limepippuri -blogista. Torttu oli erittäin herkullinen. Mutta...tuo ulkonäkö ei ole yhtä kaunis kuin alkuperäisessä ohjeessa, mutta kukkiihan se perunakin! :) Eli käytin pakastemustikoita, ja nehän sitten sulivat tuohon päälle ja samalla vähän vetistivät täytettä. Eli tämä torttu ei pysynyt kovin kauniisti kasassa. Suosittelenkin siis tekemään ihan tuoreista mustikoista. Maku oli kyllä kohdillaan, että sen puoleen kannattaa kyllä kokeilla! :)

Mustikkatorttu



Pohja
100 g margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa

Täyte
250 g mascarponea
1 dl fariinisokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 prk vispikermaa

Päälle
4 dl mustikoita

Kiille
1 1/2 dl vettä
3/4 dl hyytelösokeria

Sekoita aluksi kuivat aineet keskenään ja sekoita ne sitten pehmeän rasvan joukkoon. Lisää maito/kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa tuorejuuston joukkoon sokerit. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja lisää se tuorejuustokulhoon sekoittaen täyte tasaiseksi. Levitä täyte torttupohjalle ja ripottele päälle mustikat.

Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä muutama minuutti. Levitä seos lusikalla mustikoiden päälle. Anna hyytyä kylmässä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)