maanantai 6. toukokuuta 2013

Jauheliha-cannelonit

Tällä ohjeella ollaan joskus yläasteella tehty kotitaloustunnilla canneloneja. Vanhoja vihkoja selastessa tämä tuli vastaan ja koska mielikuva näistä oli aika hyvä, niin pakkohan niitä oli uudelleen testata. Ja edelleen olivat hyviä! :) Tässä ohjeessahan pystyisi hieman oikomaan, ja tekemään cannelonit  valmiista putkista, mutta itse tein ne ohjeen mukaisesti keitetyistä lasagnelevyistä.

Jauheliha-cannelonit


(tulipas otettua taas huonot kuvat hyvästä ruuasta)

10 lasagnelevyä
vettä, suolaa

Täyte:
400 g jauhelihaa (olisi saanut olla enemmänkin)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ rasiaa sulatejuustoa
1 tlk (70 g) tomaattisosetta
mausteita

Pinnalle:
1 tlk smetanaa
1 dl kuohukermaa
1-2 d juustoraastetta
suolaa,pippuria

Kuumenna vesi niin suuressa kattilassa kiehuvaksi, että lasagnelevyt sopivat siinä hyvin kypsymään. Mausta vesi suolalla ja laita lasagnelevyt ristikkäin kattilaan. Anna kiehua 8-10 minuuttia. 
Kaada keitos varovasti lävikköön ja huuhdo kylmällä vedellä.
Asettele levyt leivinpaperin päälle työpöydälle.
Ruskista täytettä varten jauheliha ja hienonnetut sipulit.
Lisää joukkoon sulatejuusto ja tomaattisose. Sekoittele aineksia pannulla kunnes juusto on sulanut. Mausta seos. 
Jaa seos lasagnelevyjen toiseen päähän ja kiedo levyt rulliksi. Laita rullat voideltuun uunivuokaan liitoskohta pohjaa vasten.
Sekoita smetanan joukkoon kerma, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos rullien päälle.
Kuorruta ruoka uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)