lauantai 16. maaliskuuta 2013

Persikka-rahkatorttu

Pääsiäinen se sieltä kovaa vauhtia jo lähestyy. Mustikkasuun -blogista sain innostuksen alkaa kokeilemaan nyt jo pääsiäisreseptejä. Tämä meni mammalle tuliaisiksi. Ja kelpasi hyvin sekä minulle, että mammalle!! Puolet piirakasta tuli syötyä yhdeltä istumalta! :) Ihanan raikas, sitruunainen piirakka. Suosittelen kokeilemaan!

Persikka-rahkatorttu


Murotaikinapohja:
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 dl grahamjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
 1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 tlk (2 dl) vispikermaa
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:
1 tlk (410 g) persikkaviipaleita
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Anna tortun jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti sitten runsaammin. Tarjoa persikka-rahkatorttu kylmänä.

3 kommenttia:

  1. Kiva kun päätit heti kokeilla tätä..:) Tosi kaunis torttu tulee minunkin mielestäni, kun persikoiden päälle tulee kiillekin.:) Itsekin ostin eilen tarvikkeet kaupasta tähän ja ajattelin ilahduttaa porukoita!

    VastaaPoista
  2. Nam! Persikat ja rahka on kyllä herkullinen yhdistelmä :-) Ja vitsi toi bannerikuva ylempänä on ihan loistava!! :-D

    VastaaPoista
  3. Siinä kuvassa on meiän pahapari! Ne on yhdessä sellanen kaksikko että huh huh... :) Ihan kuin normaalit sisarukset,välillä taistellaan ja välillä ollaan parhaat kaverit. Hauskaa vaan kun heillä on tuota kokoeroa aikalailla ja kissa on alle vuoden ja koiruus taas on jo 8,5 vuotta. Pappa-Jimi jaksaa innostua leikkimään Tyyne-kissan kanssa hyvin usein.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)