maanantai 28. tammikuuta 2013

Pullapitkoja & kakkukoristeiden vääsäämistä

Eilen väännettiin taas vähän pullaa, uudessa muodossa ja aloitin myös tekemään yhteen kakkuun koristetta. Loppuun en vielä päässyt koristeen teossa, projekti jatkukoon tänään! :)

Vanilja-marjapitko



Pullataikina
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia


Täyte
1 dl vadelmamarmeladia
1 pussi vaniljakastikeaineksia
3 dl maitoa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, kardemumma, sokeri ja puoli kananmunaa. Lisää suurin osa vehnäjauhoista hyvin sekoittaen. Lisää juokseva margariini ja loput jauhoista. Alusta taikina, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota noin kaksinkertaiseksi leivinliinan alla lämpimässä paikassa.

Valmista täytettä varten vaniljakastikeaineksista kiisseli. Mittaa kiisselijauheen joukkoon 1/2 dl enemmän maitoa, kuin pakkauksen ohjeessa, jotta täyte ei kuivu paistettaessa. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla levyiksi. Levitä levyn keskikohtaan marmeladia ja viereen vaniljakiisseliä. Taita reunat ja kohota peitettynä pellillä leivinpaperin päällä. Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.


Tein vielä sokerikuorrutuksella koristukset pitkojen päälle, mutta valitettavasti ne pian tekemisen jälkeen sulivat pullien päälle, meillä taisi sisällä olla melko lämmin, kun lämmitettiin molemmat tulipesät. No, toivottavasti ei makua haittaa....Koemaistelu ei ole vielä tapahtunut! :)


Ja tässä tämä kakkukoristetekele..tai alkutekele, projekti jatkukoon! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)