sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Mokkapala-ohjeella tehty kakku

John Deere-pikkumiäs sai synttärilahjaksi Jontikka-pipon ja tietenkin Jontikka-kakun! Ja niin tyytyväinen oli sankari kakkuunsa, että sanoi lähtiessäni etten ole enää Nanne-Apina vaan tästä lähtien olen Nanne-Rakas! <3

Kakku on siis tehty mokkapalaohjeella. Kakun lisäksi taikinaa jäi yli yhdeksään muffinssiin, jotka hävisivät meillä parempiin suihin alta aikayksikön. Tämä oli nimittäin ehkä paras mokkapalaresepti ikinä!! Tulee tehtyä uudestaankin!! :)

Mokkapalat














Pohja:
5 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl soodaa

1 tl suolaa
2 ½ dl vettä
200 g margariinia
3-4 rkl kaakaojauhetta

1 dl piimää
2 kananmunaa

Kuorrute:
100 g margariinia
1 rkl maitoa
1 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria

Pohjaa varten sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda). Kiehauta margariini, vesi, kaakaojauhe ja suola -seos. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää tämän jälkeen joukkoon 1 dl piimää ja kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt sekoita joukkoon kananmunat. Levitä uunipellille (tai niinkuin minä tein, yksi kakku ja lopuista muffinsseja) ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta sen jälkeen.

Kiehauta kuorrutteen aineet ja lisää sen jälkeen joukkoon tomusokeria kunnes kuorrute on sopivan vahvuista levitettäväksi piirakan päälle.

Ohje Haaveena kahvila-blogista.

Ja John Deere-kakku piti tietenkin koristella traktorilla (joka sopivasti upposi kuorrutteen sekaan, niinhän siinä käy kun menee mutapellolle painavan traktorin kanssa), Fazerin suklaanapeilla sekä hiekkakasalla, joka oli ylijäänyttä kuorrutetta.















Onnea Lemmy!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)